DSV anunţă un rezultat puternic în primul trimestru, cu creștere și productivitate ridicată în toate cele trei divizii. Sprijinit de integrarea GIL, profitul brut a crescut cu 61% în T1 2022, în timp ce EBIT sa dublat în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Grupul a realizat un profit brut de 12.877 milioane DKK (1,73 miliarde de euro) în primele trei luni din 2022. Creșterea puternică a fost determinată de integrarea afacerii Global Integrated Logistics (GIL) a Agility, achiziționată vara trecută și de creșterea în toate diviziile – în special în Air & Sea și Solutions. Rezultatul operațional EBIT s-a dublat la 6,496 miliarde DKK sau 870 de milioane de euro (T1/2021: 3,067 miliarde DKK).

Jens Bjørn Andersen, CEO al grupului, a declarat: „Pentru T1 2022, raportăm un set puternic de rezultate, cu o creștere a câștigurilor în toate diviziile și un flux puternic de numerar. Urmărim planurile pentru integrarea GIL și suntem pe cale de finalizare în T3 2022. Piețele continuă să fie afectate de capacitatea redusă și de aglomerație, iar în martie am asistat la revenirea blocajelor legate de Covid-19 în China. De asemenea, situația dificilă din Ucraina este în mintea tuturor. Livrările DSV către și dinspre Rusia și Belarus s-au oprit, cu excepția anumitor transporturi umanitare, și suntem în proces de cesionare și de părăsire a activităților noastre din Rusia. Impactul financiar direct nu este semnificativ, deoarece veniturile combinate din Ucraina, Rusia și Belarus reprezintă mai puțin de 1% din veniturile Grupului. Totuși, situația a afectat piețele negativ în mai multe moduri, în special pentru transportul aerian și rutier. Continuăm să facem tot posibilul pentru a găsi capacitate și soluții alternative pentru clienții noștri.”

DSV a raportat vânzări trimestriale de 61,125 miliarde DKK (8,21 miliarde EUR), o creștere de 77,5%. În timp ce vânzările din divizia Air & Sea au crescut cu 94%, până la 45,887 miliarde DKK (6,17 miliarde euro), divizia Road a crescut cu 25,9% până la 10,188 miliarde DKK (1,93 miliarde euro). Divizia de soluții a îmbunătățit vânzările cu 66,5%, până la 6,162 miliarde DKK (830 milioane euro). Potrivit raportului trimestrial, zona puternică de transport aerian și maritim a beneficiat în primul rând de integrarea GIL și de tarifele mai mari de transport.

Incertitudinea legată de economia globală a crescut în ultimele luni; cu toate acestea, DSV se așteaptă ca întreruperile continue ale lanțurilor globale de aprovizionare să susțină o cerere mare de servicii DSV. În ciuda situației fragile a economiei globale, buna dezvoltare a afacerilor a determinat conducerea să ridice prognoza pentru întregul an. EBIT este acum de așteptat să fie de 21-23 miliarde DKK (2,82-3,09 miliarde euro). Până acum, prognoza pentru 2022 a fost de 18-20 miliarde DKK.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare