DSV Solutions Spania va mări capacitatea logistică a DSV Fulfillment Factory, depozitul său automatizat AutoStore din Molins de Rei (Barcelona). La un an după ce i-a încredințat companiei Element Logic automatizarea celui mai avansat centru de logistică, ambele companii au semnat un nou acord pentru extinderea acestei unități. În urma acestui pas, operatorul logistic aproape că își va tripla capacitatea depozitului, devenind una dintre cele mai mari facilități AutoStore din țară.

Operațiunea va consta într-o creștere a capacității de stocare cu 40.000 de coşuri, 38 de roboți și șapte porturi bidirecționale atât pentru înlocuirea mărfurilor, cât și pentru picking. În acest fel, instalația va avea o capacitate totală de 65.000 de coşuri, 63 de roboți și 15 porturi, ceea ce va permite operatorului logistic să gestioneze peste 3.000 de linii de comandă pe oră, să reducă drastic erorile de picking și să crească productivitatea și ergonomia operatorilor.

Cu acest depozit automatizat, DSV Spania răspunde la creșterea logisticii comerțului electronic, oferind o capacitate și agilitate mai mare operațiunilor sale în acest centru. Soluția implementată de Element Logic este concepută atât pentru actualii, cât și pentru viitorii clienți DSV, care vor putea beneficia de o mai mare flexibilitate, eficiență și profitabilitate în operațiunile lor. „Comerțul electronic și distribuția omnichannel continuă să crească, iar clienții noștri au nevoie de o logistică din ce în ce mai pretențioasă”, spune Xavier Juncosa, director general al DSV Spania.

În opinia sa, „automatizarea depozitelor nu mai este o opțiune, este o necesitate pentru a satisface cererea, creșterea și caracterul sezonier al fiecărei afaceri”.

Unitatea Molins de Rei este una dintre cele 20 echipate cu tehnologia AutoStore a Element Logic pe care DSV o implementează în întreaga lume sub conceptul DSV Fulfillment Factory.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare