Camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, a cerut guvernului să le interzică vehiculelor poloneze să transporte mărfuri în Rusia. Deputații au anunțat că elaborează propunerea ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse companiilor de transport rusești.

Propunerea Dumei le permite în fapt camioanelor cu numere de înmatriculare poloneze să intre în Rusia, dar le împiedică transportul în interiorul țării. În consecință, călătoria vehiculelor în cauză trebuie să se încheie la terminalul vamal cel mai apropiat de frontieră. De asemenea, va fi interzisă alimentarea vehiculelor la prețuri rusești ale combustibilului, scrie Turkrus.com.

Potrivit Autnews.ru, reprezentanții sectorului au avertizat că o astfel de decizie va afecta negativ transportatorii din Belarus care folosesc vehicule cu numere de înmatriculare poloneze, iar mai apoi furnizarea de automobile și piese de schimb către Rusia. Mai mult, reprezentanții industriei consideră că interdicţia care vizează camioanele poloneze implică și riscul de a perturba rutele logistice care operează între Rusia, China și țările din Asia Centrală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut