Din cauza lipsei semiconductorilor, Daimler va opri producția săptămâna aceasta la mai multe dintre unităţile sale de producţie Mercedes-Benz.

Producția la uzinele Mercedes-Benz din Rastatt (Germania) și Kecskemét (Ungaria) va fi oprită săptămâna aceasta, a declarat grupul Daimler ca răspuns la o întrebare a unei agenții de presă la sfârşitul săptămânii trecute. Producția a fost deja oprită săptămâna trecută la uzina din Bremen (Germania) și în unele departamente ale fabricii din Singelfingen (Germania). Întrebată câți angajați vor fi afectați de întreruperea de săptămâna viitoare, compania Daimler a refuzat să răspundă. Uzina din Bremen are 12.000 de angajați, cea din Rastatt are 6.500 de angajați, Kecskemét 4.700 de angajați, în timp ce uzina din Singelfingen are 25.000 de angajați.

Aceste patru site-uri au avut deja întreruperi în ultimele luni din cauza lipsei de piese.

Mercedes Vitoria își reduce previziunile de livrări anuale cu 3.000 de unități

Mercedes Vitoria (Spania) va opri producția săptămâna aceasta, fiind nevoită să îşi reducă previziunile de producție pentru acest an la 138.161 autoutilitare, cu aproape 3.000 mai puțin decât cele estimate în iulie și cu aproximativ 12.000 mai puțin decât se aștepta la începutul anului.

Potrivit conducerii companiei, absența semiconductorilor sau a cipurilor, elemente esențiale pentru fabricarea autoutilitarelor produse de fabrica Alava, forțase deja în această vară paralizarea activității uzinei timp de aproape o lună, între 29 iulie și 23 august.

Noua suspendare a activităților va afecta cele trei schimburi de producție din 30 și 31 august și 1 și 2 septembrie în toate sectoarele, asamblare brută, vopsire și asamblare finală, precum și personalul, atât lucrătorii direcți, dar și pe cei „asociați”. Singura excepție va fi cea a angajaților cărora li se cere să îndeplinească sarcini „de performanță necesară”.

La fel, cele trei schimburi de producție din 3 septembrie au fost suspendate, dar și activitățile din weekendul 4 – 5 septembrie.

Începând cu 6 septembrie, producția va fi menținută, deși din cauza lipsei de certitudine cu privire la recuperarea ofertei de componente „pe termen scurt”, o nouă ședință va avea loc pe 2 septembrie, când se va analiza dacă repornirea producției este confirmată sau dacă e necesar să se stabilească opriri suplimentare.

S-a mai decis că, dacă disponibilitatea consumabilelor o permite, zilele de lucru vor fi stabilite în zilele de 11, 18 și 25 septembrie în toate sectoarele de asamblare brută, vopsire și asamblare finală, pentru a respecta angajamentele asumate de uzină faţă de clienții săi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare