Dachser achiziţionează Brummer Logistik GmbH din Germania şi Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG din Austria. Preluarea cuprinde întreaga activitate operațională a Grupului Brummer. Conform termenilor acordului, companiile au decis să nu dezvăluie prețul de cumpărare. Achiziția necesită în continuare aprobarea autorităților germane și austriece de concurență.

În 2023, Grupul Brummer a generat venituri de aproximativ 128 de milioane de euro, plasându-le printre cei mai importanți furnizori de logistică alimentară din Europa Centrală. Cei doi proprietari și directori generali, Hans Brummer și Simone Brummer-Leebmann, au decis să-și concentreze activitățile de afaceri pe managementul și dezvoltarea imobiliarelor, în special în sectorul logisticii. Ei vor fi sprijiniți de fiica lor, Valerie Brummer.

Brummer Logistik GmbH a fost fondată în 1977 în Neuburg am Inn, Bavaria, unde deține o unitate de 40.000 m2 pentru alimente refrigerate și congelate. Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG s-a lansat în 2021 și are 45.000 m2 de spațiu de depozitare în locația din St. Marienkirchen, Austria. Pe piața de bază din sudul Germaniei și Austriei, Brummer are în prezent aproximativ 950 de angajați.

Brummer se concentrează pe transport transfrontalier, depozitare și servicii de logistică contractuală pentru alimente între Germania, Austria și țările învecinate. Prin furnizarea acestor servicii, Brummer acoperă întreaga gamă de temperaturi, inclusiv alimentele congelate sub -18 grade Celsius. În plus, Brummer oferă soluții logistice complete pentru clienții de retail și industriali. Achiziția va exploata un potențial de creștere considerabil pentru Brummer. „Brummer e unul dintre liderii de piață pentru logistica alimentară din Austria și sudul Germaniei de mulți ani”, spun Hans Brummer și Simone Brummer-Leebmann. „Ca parte din rețeaua europeană a Dachser primim oportunități suplimentare de creștere. Prin urmare, ducem parteneriatul nostru, care s-a dezvoltat de-a lungul anilor, la următorul nivel. Ne consolidăm poziția pe termen lung pe piață și oferim clienților noi oportunități pentru transporturi transfrontaliere de grupaj alimentar și servicii de logistică contractuală. Acest lucru creează, de asemenea, securitate și stabilitate pentru personalul nostru.”

Între timp, clienții Dachser vor putea accesa rețeaua de distribuție Brummer din sudul Germaniei, Austria și Slovenia. Compania deservește în primul rând această rețea cu peste 350 de șoferi pe statul de plată și flotă proprie de peste 300 de camioane frigorifice.

„În Brummer, achiziționăm o companie care are o reputație excelentă. În plus, suntem încântați să ne extindem propria rețea de logistică alimentară în Europa Centrală. Odată cu achizițiile recente ale Müller Fresh Food Logistics din Țările de Jos și Frigoscandia din nordul Europei, ne consolidăm poziția de una dintre companiile de top în logistică alimentară din Europa”, spune Burkhard Eling, CEO Dachser.

FOTO: Dachser.com / mediaroom

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut