Din 2 mai 2023, Eurogate Container Terminal Bremerhaven (CTB) a introdus obligativitatea pre-rezervării și rezervării sloturilor pentru încărcarea şi descărcarea containerelor de pe camioane la terminalele CTB și MSC Gate.

Noul sistem, care se bazează pe platforma IT Truckgate operată de Dakosy, va scurta timpii de manipulare pentru camioane. Truckgate este obligatoriu pentru manipularea containerelor în portul Hamburg din 2017.

Rezervarea obligatorie a sloturilor a fost precedată de o fază pilot de opt săptămâni. În această perioadă, transportatorii cu camioane au putut să-și preînregistreze ridicările și livrările de containere pe bază voluntară și să-și rezerve intervale de timp pentru manipulare.

La sfârșitul fazei pilot, aproximativ o treime din cele aproape 1.000 de camioane manipulate zilnic erau deja planificate în prealabil prin Truckgate. Marc Dieterich, directorul general al Eurogate CTB, a declarat că, odată cu „conectarea la Truckgate, procesul de înregistrare este complet pentru camioane în porturile maritime Hamburg și Bremerhaven”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut