Pe autostrada B2, polițiștii rutieri din Donauwerth (Bavaria) au reținut un autotractor cu semiremorcă pe platformă joasă, al cărui șofer a depășit semnificativ limita de viteză și a încălcat normele de muncă și odihnă, potrivit publicaţiei donau-ries-aktuell.de.

Săptămâna trecută, pe 7 decembrie 2021, o patrulă a Inspectoratului de Poliție Rutieră Donauwerth a verificat vehiculele pe autostrada B2 de lângă Monheim. În jurul orei 13.50, inspectorii au oprit pentru control un autotractor cu încărcătură joasă, condus de un șofer de 25 de ani care era şi proprietarul vehiculului.

La analiza datelor tahografului s-a dovedit că, în jurul orei 13:30, vehiculul se deplasa pe un drum local din apropiere de Troichtlingen cu o viteză de 102 km/h, deși limita era de 60 km/h pentru camioanele cu MTMA de peste 7,5 t. Șoferul a explicat această depăşire semnificativă prin faptul că maşina cobora de pe munte. Pentru această încălcare, şoferul neglijent va trebui să achite o amendă de minimum 500 de euro şi nu va mai putea conduce timp de o lună.

În plus, inspectorii au descoperit şi încălcări ale normelor de muncă și odihnă. Astfel, în perioada 27-28 septembrie 2021 (nu este clar de ce s-a depășit limita de 28 de zile), șoferul a stat la volan aproape 26 de ore. Traseul a fost în Germania și poate fi urmărit folosind datele GPS. Informațiile privind încălcările dezvăluite au fost transferate inspecției comerciale responsabile. Potrivit oamenilor legii, șoferul ar putea fi amendat suplimentar cu câteva mii de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut