O nouă lege propusă în Canada – Legea „Lupta împotriva muncii forțate și a muncii copiilor în lanțurile de aprovizionare” – ar presupune ca firmele să „identifice, să evalueze și să abordeze” riscul de exploatare în lanțurile lor de aprovizionare. Aceasta urmează propunerilor similare din alte țări din întreaga lume, Comisia Europeană prezentând o propunere legislativă pentru o directivă de due diligence în domeniul durabilității corporative în februarie.

Proiectul de lege a fost prezentat pentru prima dată în Senatul canadian în noiembrie 2021 și acum se află în faza de raport în Camera Comunelor.

Dacă va fi adoptată, aceasta le-ar impune companiilor canadiene din lanțurile de aprovizionare să raporteze și să își facă publice practicile de muncă, propunând amenzi pentru companiile care fac declarații false sau înșelătoare în aceste rapoarte.

Propunerea răspunde recomandărilor unui raport din 2018 al Subcomisiei pentru Drepturile Internaționale ale Omului a Camerei Comunelor a Comisiei Permanente pentru Afaceri Externe și Dezvoltare Internațională (SDIR) privind munca copiilor în lanțurile de aprovizionare.

Acest raport recomandă guvernului să dezvolte stimulente și legislația pentru a încuraja companiile canadiene să elimine practicile neloiale de muncă din lanțurile lor de aprovizionare.

După etapa raportului, potrivit Logistics Manager, va avea loc o a treia și ultima lectură în Camera Comunelor înainte ca proiectul de lege să devină lege.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut