Furnizorul de servicii logistice Duvenbeck a semnat o declarație de intenție cu MAN Truck & Bus pentru achiziţia a 120 MAN eTrucks, care urmează să fie livrate până în 2026. Camionul complet electric de 40 de tone este ideal pentru logistica auto datorită înălțimii sale reduse de cuplare, urmând să fie primul camion electric utilizat pentru logistica Grupului Volkswagen din 2024.

„Suntem încântați că partenerul nostru de lungă durată, Duvenbeck, și-a pus încrederea în camioanele noastre electrice cu baterii. Pe de o parte, vehiculele cu emisii zero reduc amprenta directă de CO2 a clienților noștri, dar, în același timp, contribuie și la a face logistica clienților noștri mai ecologică”, spune Friedrich Baumann, membru al consiliului pentru vânzări și servicii MAN Truck & Bus.

MAN eTrucks poate fi încărcat inițial cu maximum 375 kW (standard de încărcare CCS 2). „Facem un pas important împreună cu MAN și Volkswagen pentru a reduce în continuare emisiile de CO2. În acest fel, promovăm posibilitățile noastre tehnice inovatoare și sperăm într-o extindere rapidă a infrastructurii publice de încărcare”, spune Christian Schweckhorst, CEO Duvenbeck.

Volkswagen Group Logistics salută faptul că Duvenbeck va folosi noile camioane electrice în diferitele sale concepte de transport pentru Grupul Volkswagen. Camionul electric este un element cheie în reducerea emisiilor de CO2 din transportul terestru, deci utilizarea acestei tehnologii este o parte importantă a planificării strategice pentru decarbonizarea logisticii în Grupul Volkswagen. „Scopul strategiei noastre de logistică cu impact goTOzero este logistica durabilă. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de parteneri inovatori care, împreună cu noi, sunt pionieri în utilizarea noilor tehnologii pentru a atinge acest obiectiv”, spune Simon Motter, șeful Volkswagen Group Logistics.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut