Vânzările de combustibil vegetal HVO100 au fost lansate oficial în Germania la sfârșitul lunii mai. Grupul Duvenbeck transformă acum părți din flota sa de camioane pentru a utiliza HVO100.

Într-un proiect pilot, compania de logistică Duvenbeck a testat combustibilul vegetal în practica de zi cu zi pe o perioadă mai lungă de timp și a avut experiențe pozitive. „HVO din rezervoarele camioanelor ajută la reducerea semnificativă a amprentei de CO2 a noastră și a clienților”, explică Hakan Bicil, CEO al Duvenbeck. „Folosirea HVO ca înlocuitor pentru motorina fosilă susține planurile noastre de a neutraliza emisiile relevante pentru climă din operațiunile flotei până în 2040. Pe lângă camioanele electrice cu baterie și vehiculele cu biogaz, acum putem folosi o altă alternativă, eficientă pentru flota noastră existentă, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în transportul rutier de marfă.”

Deși conversiile vehiculelor nu sunt necesare pentru utilizarea HVO, Bernd Reining, manager de flotă la Duvenbeck, recomandă ca furnizorii de camioane să confirme utilizarea HVO pe vehicule. „Camioanele alimentate cu HVO sunt vizibil mai silențioase și funcționează la fel ca vehiculele diesel. În plus, nu există un miros tipic de motorină la realimentare.”

HVO este fabricat din materii prime cum ar fi uleiuri de gătit uzate, grăsimi vegetale și animale, precum și elemente organice din deșeurile menajere. Aceste materii prime sunt transformate în hidrocarburi combustibile. Deși HVO emite cu până la 90% mai puține emisii de CO2 în comparație cu motorina fosilă, nu există nicio diferență între cele două în ceea ce privește taxele în Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut