Miniștrii transporturilor din țările G7, precum și reprezentanți ai Uniunii Europene și ai altor instituții internaționale vor discuta la Conferința internațională eFuels din 4 septembrie 2023 de la München despre inițiativa ministrului federal al transporturilor Volker Wissing (FDP) de a promova e-combustibilii ca soluție pentru atingerea obiectivelor de protecție a climei. Forumul eFuels cere politicienilor să creeze condițiile-cadru adecvate pentru creșterea acestei piețe.

Lorenz Kiene, director general al eFuel GmbH și al Forumului eFuels, a declarat că politicienii trebuie să creeze condiții-cadru pentru accelerarea pieței și dezvoltarea unei industrii globale de e-combustibili. „Firmelor trebuie să li se garanteze securitatea investițiilor astfel încât construcția de unități de producție la scară industrială să fie atractivă din punct de vedere economic.” În acest context, ar trebui definite standarde de certificare și comerciale valabile la nivel internațional, precum și criterii de durabilitate.

În plus, impozitarea carburanților ar trebui să se bazeze pe noile lor emisii de CO2 și nu pe conținutul de energie, așa cum a fost până acum. Astfel, combustibilii produși în mod durabil pot deveni mai competitivi din punctul de vedere al prețurilor, în comparație cu cei fosili. Ideală ar fi „integrarea tuturor emisiilor de CO2 într-un sistem competitiv prin intermediul comerțului internațional de certificate”.

Lorenz Kiene a mai propus așa-numitele parteneriate energetice internaționale și a explicat că e-combustibilii sunt produși în regiunile în care energia regenerabilă din vânt și soare este disponibilă pentru producție în cantități aproape nelimitate. Ca parte a unei strategii de import de e-carburanți „fără bariere și restricții de piață”, materialele de bază lichide și combustibilii, precum și metanolul ar putea fi apoi transportate în Europa, procesate dacă este necesar și „utilizate în toate modurile de transport”.

FOTO: eFuels Forum

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut