Producătorul german de piese auto Eberspächer a anunţat că va înfiinţa o filială în Bulgaria și va construi o fabrică de încălzitoare pentru vehicule electrice și modele hibrid plug-in în al cincilea oraș ca mărime din Bulgaria, Ruse.

Fabrica va fi finalizată până la sfârșitul verii lui 2023, şi va permite Eberspächer să răspundă cererii de piese pentru vehicule electrice pe piața europeană, care se presupune că va crește brusc pe termen mediu. Unitatea va fi amplasată pe o suprafață de aproximativ 80.000 de metri pătrați în Zona Industrială Slatina din Ruse și va produce atât încălzitoare de joasă tensiune, cât și de înaltă tensiune, precum și unități de control electronic. Eberspächer Bulgaria va începe producția într-o locație temporară încă din ianuarie 2023. „Comenzile câștigate recent cu începerea producției în următorii ani și o creștere puternică a cererii de încălzitoare electrice au determinat extinderea capacităților noastre de producție”, a declarat Joerg Schernikau, COO al sistemelor de control al climatizării și al controlului auto la Eberspächer.

Disponibilitatea unor legături bune de transport, în imediata apropiere a României, și personalul tehnic calificat au motivat alegerea locației. Compania va angaja inițial aproximativ 150 de persoane, cu planuri de a crește numărul la 500 în următorii ani. Pencho Milkov, primarul orașului Ruse a declarat: „Sunt recunoscător că Eberspächer a ales orașul nostru pentru noua fabrică. Aceasta se va potrivi perfect mediului nostru de afaceri. Mașinile electrice și hibride sunt, fără îndoială, viitorul sistemului global de transport, așa că efectele pozitive ale investiției se vor observa atât pentru companie, cât și pentru cetățenii din Ruse și regiune.”

Eberspächer are aproximativ 10.000 de angajați în 80 de locații din întreaga lume și a înregistrat venituri totale de peste 4,9 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari) în 2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare