Ekol Logistics, care a făcut din egalitatea de gen o politică a companiei, oferă locuri de muncă femeilor care doresc să fie șoferi de camion. Compania care are de două ori media mondială angajaţi de sex feminin în sectorul logistic, cu oportunitățile pe care le oferă în multe domenii diferite în cadrul companiei, își extinde acum flota cu șoferițe.

Doritoarele pot trimite companiei candidaturile, iar cele ale căror cereri sunt aprobate, vor începe imediat cu pregătirea teoretică și practică la Ekol, ca mai apoi să fie repartizate în operațiunile interne și internaționale ale companiei. În evaluarea cererilor sunt preferați șoferii autorizați și cel puțin cu experiență moderată. Totuși, în sfera portofoliului creat sunt evaluate și aplicațiile candidaților șoferi care au permis, dar nu au experiență.

Directorul general de resurse umane al Ekol, Gülçin Poyraz, a declarat despre oportunitățile de angajare a femeilor: „Am demarat acest proiect cu speranța unei lumi în care vom scăpa de diferenţierea muncii pentru femei și pentru bărbați, devenind una. Scopul nostru este de a crea oportunități de angajare pentru femeile care doresc să fie șoferi la Ekol și să le atribuim operațiunilor noastre. Toate femeile care doresc să fie șofer de camion ne pot contacta.”

În prezent, la Ekol Turcia lucrează trei șoferiţe de camion: una, care activează de la început ca şofer de camion la Ekol şi care face curse interne în special în zona Izmir, o alta care lucrează în echipaj cu soțul în diferite regiuni din țară, şi o a treia care a făcut prima ei cursă domestică tot în İzmir.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare