Pe 13 aprilie 2023, Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) a sprijinit o inspecție comună transfrontalieră direcționată în transportul rutier de pasageri, organizată de autoritățile de supraveghere slovene, împreună cu cele germane și croate. Aceasta a fost organizată într-o zonă de odihnă din Slovenia, unde poate fi interceptat tot traficul de pasageri care are loc pe axa Nord-Sud. Au fost controlate companii din Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Bulgaria și Slovenia.

În ultimii doi ani, autoritățile de supraveghere slovene au primit numeroase plângeri cu privire la încălcări ale reglementărilor în domeniul transportului rutier internațional de pasageri.

Pe baza constatărilor din inspecții și din mai multe accidente rutiere de pe drumurile slovene, care au implicat și vehicule utilizate pentru transportul internațional de pasageri, a fost efectuată o inspecție mai amplă, direcționată, coordonată la nivel național și internațional, axată pe legislația socială și punerea în aplicare a regulilor privind transportul rutier internațional de pasageri.

Încălcările identificate au fost în domeniul tehnic, munca nedeclarată, exploatarea „transportului internațional” de călători contrar regulilor privind autorizațiile etc. În plus, s-au constatat încălcări în domeniul legislației sociale: timp de lucru şi de odihnă sau în utilizarea aparaturii de înregistrare și furnizarea datelor necesare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare