Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux Professional va preda afacerea conducerii locale, potrivit Reuters.

Compania suedeză de producție de aparate electrocasnice Electrolux își încetează activitatea în Rusia. Compania va vinde afacerea din Rusia conducerii de top a diviziei. „După ce s-a evaluat că este imposibil să continue să facă afaceri în Rusia în situația actuală, Electrolux Professional își încetează activitățile în țară”, a declarat compania.

Decizia va presupune un cost financiar de 3,3 milioane de dolari. În afară de asta, transferul afacerii rusești nu va avea un impact semnificativ asupra profitului sau profitabilității Electrolux. Electrolux Professional are 25 de angajați în Rusia. Compania a menționat că vânzările în Rusia în 2021 au repezentat 1% din totalul vânzărilor globale.

„Electrolux Professional respectă toate sancțiunile și controalele la export către Rusia. Ca urmare a războiului și a sancțiunilor continue, prevedem că nu vom putea vinde și deservi produse în Rusia pe termen mediu și lung”, a spus CEO-ul Alberto Zanata.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare