Asociația Elvețiană pentru Managementul Achizițiilor și Aprovizionării, procure.ch, Școala Tehnică Superioară pentru Comerț Exterior, Logjob AG și Facultatea de Managementul Lanțului de Aprovizionare Digital de la Universitatea de Științe Aplicate din Graubünden, au realizat un studiu care relevă că salariile din managementul lanţului de aprovizionare şi achiziţii depăşesc 100.000 de euro brut, pe an.

Chiar dacă în Elveția nu există salariu minim național, angajații de aici sunt printre cei mai bine plătiți din lume, cu un salariu mediu anual de peste 60.000 CHF (1 CHF=1,02 EUR), a cărei valoare a rămas constantă în ultimii zece ani.

Cu 1.229 de participanți, studiul „Salariul în Achiziții și Managementul lanțului de aprovizionare 2023” a arătat că un loc de muncă în managementul lanțului de aprovizionare și achiziții continuă să fie o alegere de carieră atractivă. Salariul de bază brut mediu al participanților a reieşit de 116.722 CHF, în timp ce, în achiziție, este de 117.453 CHF. În general, salariul de bază mediu al participanților a crescut cu 4,8% față de ultimul studiu salarial din 2018.

Studiul dezvăluie, de asemenea, o diferență salarială între bărbați și femei. În medie, femeile câștigă cu 21.203 CHF mai puțin, un decalaj uşor redus față de 2018 (22.350 CHF). În plus, femeile sunt încă semnificativ subreprezentate la nivelurile ierarhice superioare.

Studiul evidențiază, de asemenea, percepția despre managementul lanțului de achiziții și aprovizionare ca o rampă de lansare a carierei și arată importanța formării și a educației ulterioare pentru creşterea salariilor. Rezultatele servesc drept reper pentru angajatori și angajați pentru a-și revizui remunerația și a rămâne atractivi pe piața muncii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut