Din 2025, se va modifica sistemul de colectare a taxelor pentru vehiculele industriale pe drumurile elvețiene. De anul viitor, va fi funcțional doar sistemul SET/EETS cu colectare telematică. Ca urmare, nu vor mai fi opriri la graniță pentru a plăti, notează Trasporto Europa.

De la începutul lui 2025, Elveția va înlocui actualul sistem de colectare a taxelor rutiere, TTPCP, cu sistemul telematic SET/EETS (Serviciul European de Taxare electronică). Prin urmare, terminalele de plată actuale vor fi dezafectate, iar transportatorii vor trebui să semneze un contract cu un furnizor de servicii SET/EETS și să instaleze echipamentul de bord corespunzător.

Noul sistem elimină așteptarea la granițe, dar și erorile șoferului în declarația manuală. Sistemul este deja operațional și folosit în alte țări pentru plata taxelor de drum, fiind un standard european. Autoritățile elvețiene îi sfătuiesc pe cei care îl folosesc deja să extindă pachetul de servicii în Elveția, iar pe cei care nu îl folosesc să-l instaleze înainte de a-l elimina pe cel anterior.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut