Guvernul din Elveția a pregătit un set de trei propuneri pentru a reduce ambuteiajele de pe autostrăzi. Astfel, viteza pe autostrăzile aglomerate ar putea fi redusă la 60 km/h, iar depășirea de către camioane ar putea fi interzisă. În plus, guvernul vrea să încurajeze circulația camioanelor pe timp de noapte, ridicând restricția de circulație între orele 22:00 și 05:00.

Intenția este de a obține un flux de trafic mai mare, de a reduce numărul de camioane în orele de vârf și, în același timp, de a facilita depășirea pe autostradă pentru performanța vehiculelor ușoare.

Îmbunătățirea fluxului de trafic ar trebui să se facă printr-o limită de viteză de doar 60 km/h pe autostradă pentru toate categoriile de vehicule. O astfel de limită scăzută s-ar putea aplica în ore și pe tronsoane cu intensitate deosebit de mare, calmând astfel traficul, facilitând manevrele și reducând probabilitatea unei coliziuni.

De asemenea, Guvernul dorește să încurajeze companiile de transport să funcționeze în principal pe timp de noapte, iar în acest sens va ridica restricțiile care se aplică în Elveția între orele 22:00 și 05:00.

La fel ca în Slovenia, guvernul elvețian intenționează să interzică depășirea de către camioane inițial pe autostrăzi, apoi este posibil ca măsura să se extindă pe toate drumurile.

Asociația elvețiană de transporturi de marfă Astag a spus că o astfel de obstrucție semnificativă a circulației pe autostrăzi nu va avea decât efecte negative, deoarece îi va determina pe șoferi să folosească în mod masiv drumurile alternative, conducând pe trasee de categorie inferioară. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare