eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza conflictului militar și se află pe teritoriul României. Produsele vor ajunge la refugiați prin intermediul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Donația cuprinde produse de igienă personală, lenjerii de pat, saltele, pături, lăzi frigorifice, baterii externe sau lanterne.

Potrivit Poliției române de frontieră, pe teritoriul României intraseră, ieri, 14.475 de cetățeni ucraineni care au nevoie de acoperirea necesităților pe perioada tranzitului sau a șederii pe termen lung în România. „Lecția solidarității ne-a demonstrat că împreună, prin eforturi susținute și integrate, România poate fi un adevărat sprijin pentru victimele directe ale conflictului militar izbucnit de mai bine de două săptămâni în Ucraina. Mulțumesc eMAG, partenerilor și reprezentanților societății civile care s-au alăturat acestui scop nobil de a-și ajuta semenii”, a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania a declarat: „Solidaritatea românilor este impresionantă. Așa trebuie să fie și solidaritatea companiilor. Întotdeauna am găsit la eMAG, Mobexpert și Mastercard deschidere din toate punctele de vedere. Donăm cu gândul la cei care au nevoie de noi și cu speranța că mâine va fi mai bine.”

„Spectrul unui război atât de aproape de noi era până ieri de neconceput. Drama prin care trec vecinii ucraineni nu are cum să ne lase indiferenți. Orice ajutor nu poate fi decât binevenit, cu toții avem obligația de a ne implica‘’, a adăugat Dan Șucu, Mobexpert.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația a spus: „Mulți oameni și-au lăsat în urmă viața pentru o zi de mâine plină de neprevăzut. În asemenea momente, solidaritatea este singura reacție posibilă, singurul mod în care trebuie să răspundem cu toții. Fiecare efort contează, fiecare ajutor aduce speranță, dincolo de orice granițe”.

La rândul său, Tudor Manea, CEO eMAG a declarat: „Așa cum familiile românilor din toată țara au oferit adăpost vecinilor lor nevoiți să lase în urmă totul, și noi, mediul privat, avem datoria să arătăm aceeași responsabilitate în fața tragediei pe care acești oameni o trăiesc. Încercăm să ajutăm cât putem de mult cu donații și facem apel la toți cei care pot să ni se alăture.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare