Start-up-ul românesc din economia circulară, Flip.ro, beneficiază de o nouă rundă de finanțare în valoare de 6,5 milioane de euro din partea eMAG Ventures. Investiția va fi direcționată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internațională și vine după ce Flip.ro a făcut deja primul pas în afară, prin intrarea în Bulgaria.

În total, eMAG Ventures a investit 8 milioane de euro în Flip.ro, care țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate. „Viziunea noastră este să le oferim clienților aceeași experiență ca atunci când au cumpărat un produs nou, însă la o diferență de preț semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al eMAG, am reușit să facem primul pas spre internaționalizare mai devreme decât ne propusesem și să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reușit să ne dublăm echipa. Noua investiție creează premisele unei dezvoltări accelerate”, au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

Marketplace-ul Flip le oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa telefoane smart recondiționate, cu garanție și drept de retur, dar și de a-și vinde vechile telefoane online.

Platforma a atras prima investiție de 1,5 milioane de euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane de euro în 2021. Investiția inițială a susținut platforma în demersurile de extindere pe plan internațional. Aceasta a intrat recent pe piața din Bulgaria, unde își propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare