Ford Otosan a sărbătorit transformarea fabricii din Yeniköy, unde are loc producția unei noi generații de furgonete Ford Transit Custom, pregătită să sporească productivitatea pentru companiile din întreaga Europă. Tehnologia energiei solare, managementul condus de IA și liniile de asamblare gândite pentru reducerea zgomotului se numără printre inovațiile livrate ca parte a investiției de 2 miliarde de euro în facilitățile de producție Ford Otosan din Kocaeli, inclusiv Yeniköy – cea mai mare investiție realizată vreodată în sectorul privat din Turcia.

Anul viitor va începe producția de volum a modelelor E-Transit Custom și E-Tourneo Custom, susținute de acreditări de sustenabilitate care vor contribui la atingerea unei amprente de carbon neutre de către Ford Otosan în toate facilitățile sale din Turcia până în 2030. “Fabrica de ultimă generație din Yeniköy ajută deja Ford Pro să ofere calitate mai bună pentru clienți și stabilește noi standarde pentru producerea de vehicule comerciale multi-energetice la scară”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. “Ford Pro a fost cel mai bine vândut vehicul comercial din Europa în ultimii opt ani. Dorim să îmbunătățim experiența de proprietate a clienților noștri cu tehnologii inovatoare, extinderea ofertei de vehicule și eficientizarea producției.”

Fabrica de asamblare Yeniköy conduce transformarea electrică a industriei din regiune. Datorită schimbărilor revoluționare, unitatea este acum una dintre cele mai eficiente uzine din întreaga industrie auto. O parte din consumul anual de energie electrică al fabricii este asigurat de aplicații inovatoare încorporate, inclusiv prima utilizare a pereților din sticlă fotovoltaică. Panourile solare de pe acoperiș contribuie, de asemenea, la reducerea dependenței de energia electrică din surse externe. În plus, tehnologia Solar Wall captează lumina soarelui pentru a încălzi apa pentru instalație, reducând utilizarea gazelor naturale.

Soluțiile de fabricație de ultimă oră sunt utilizate pe tot parcursul procesului de producție. Datele în timp real și IA se combină pentru simulări virtuale de fabricație, contribuind la optimizarea eficienței producției și permițând răspunsuri rapide la fluctuațiile cererii, oferta de componente sau variațiile proceselor de producție.

Designul multietajat al atelierelor de sudură și asamblare îmbunătățește eficiența liniei de producție, iar uneltele electrice reîncărcabile fără fir au înlocuit echipamentele pneumatice în mai multe părți ale liniei de producție, pentru un mediu de lucru mai silențios și mai confortabil.

În 2025, uzina din Yeniköy își va extinde capacitatea la 405.000 de unități pentru producția noii generații de vehicule din segmentul de o tonă.

Disponibil pentru comandă acum, noul Transit Custom este reinventat cu inovații inspirate de clienți, inclusiv un volan înclinabil, unic în segment și un sistem de asistență la livrare care economisește timp, în timp ce noul Tourneo Custom oferă noi niveluri de lux și un design de vehicul versatil polivalent cu până la nouă locuri.

Modelele electrice E-Transit Custom și E-Tourneo Custom vor ajunge la clienți din vara anului viitor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut