Eneria România, divizia Bergerat Monnoyeur specializată în soluții de producere a energiei, aduce pe piața locală generatoarele de energie pe bază de hidrogen GEH2. Acest model, cu o putere de 100 KW, garantează zero emisii de CO2 și NOx și este silențios. Utilizarea unor surse nepoluante de energie este vitală în multe sectoare de activitate vizate de normele UE de decarbonizare. Generatoarele pe bază de hidrogen devin tot mai utilizate pe măsură ce prețul hidrogenului verde scade, iar opțiunile de alimentare cresc. Conform unui raport actual, costul de producție al hidrogenului se reduce cu circa 50% până în 2030, ajungând la mai puțin de 2 USD/kg.

Generatoarele GEH2, produse în Franța, au o capacitate de 100 KW și pot fi grupate în serii de maximum 10, pentru a genera până la 1 MW de putere. Prin intermediul Eneria România, aceste generatoare vor putea fi achiziționate sau închiriate, echipamentele fiind deja disponibile comercial. Eneria România asigură servicii de punere în funcțiune și mentenanță prin intermediul propriei echipe de tehnicieni certificați.

Alături de eliminarea emisiilor de noxe, generatoarele cu hidrogen GEH2 au un nivel de zgomot foarte redus și o mentenanță simplificată, ceea ce permite utilizarea lor atât în zone urbane aglomerate, cât și în locuri izolate. Acestea sunt la fel de ușor de instalat și de pus în funcțiune ca un grup electrogen tradițional, fiind necesară doar respectarea unor reguli suplimentare pentru depozitarea hidrogenului. Anul trecut, Netflix a testat cu succes utilizarea generatoarelor GEH2 ca sursă principală de alimentare a unui platou de filmare în Franța, pentru 12 ore. „Oferim companiilor din România oportunitatea de a funcționa cu zero emisii, chiar și în locuri unde accesul la rețeaua de energie nu este posibil, unde natura trebuie protejată sau legislația limitează emisiile de CO2 și noxe. Generatoarele GEH2 pot fi utilizate în orice activitate desfășurată în zone cu restricții de emisii poluante sau fără racordare la rețea, atât cu caracter permanent, în centre de date, porturi, cât și temporar, la concerte sau pe șantiere. Clienții le pot achiziționa sau închiria, împreună cu toate serviciile necesare”, afirmă Jean Kodische, Director Eneria România.

ÎLa noi în ţară, sunt vândute și instalate anual peste 1.000 de generatoare diesel noi cu puteri de peste 10 kW. GEH2 poate înlocui un generator diesel tradițional oferind o amprentă la sol și o putere similară, dar o eficiență mult mai bună. GEH2 integrează pile de combustie cu hidrogen de ultimă generație marca Toyota, ceea ce îi conferă fiabilitate și o durată de viață record, reducând astfel costurile de întreținere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare