Nurol Makina și Agenția Estoniană de Achiziții pentru Apărare (ECDI) au semnat un contract pentru livrarea a 100 de NMS 4×4 pentru Forțele de Apărare Estoniene. Primele vehicule vor fi livrate Brigăzii a 2-a de infanterie a Forțelor de Apărare estoniene în 2024, urmând ca toate livrările să fie finalizate în termen de doi ani. Mai mulți furnizori de vehicule tactice 4×4 au participat la procesul de licitație, care a durat aproximativ doi ani, iar NMS 4X4 a fost vehiculul care a primit cel mai mare punctaj în urma evaluărilor de preț, performanță și calendar al livrărilor. Țară membră NATO și UE, Estonia a devenit al doilea utilizator al Nurol Makina, după Ungaria.

“Nurol Makina este unul dintre cei mai competitivi jucători din clasa sa pe piața internațională. Agenția Estoniană de Achiziții pentru Apărare a gestionat procesul de licitație în mod transparent și într-o manieră profesionistă pentru a avea cel mai bun vehicul 4×4 din clasa sa. Iar NMS 4×4 a fost selecționat ca cel mai bun vehicul din segmentul său în urma acestui proces de licitație cuprinzător”, a declarat Engin Aykol, directorul general al Nurol Makina.

Nurol Makina a expus vehiculul NMS 4×4 în anii trecuți la expoziția BDSA și și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a încheia un potențial parteneriat pe termen lung pentru producția vehiculele NMS 4×4 în colaborare cu industria românească de apărare, de la cooperarea pentru dezvoltarea de sisteme și subsisteme până la dezvoltarea unei linii complete de asamblare în România.

Vehiculul tactic blindat pe roți NMS 4X4 are o caroserie autoportantă cu partea inferioară în formă de V. Sistemul avansat de propulsie asigură vehiculului o viteză și o manevrabilitate ridicată în zonele rurale și urbane. Greutatea redusă și caracteristicile de protecție ridicată asigură superioritate operațională și flexibilitate ridicată. Noul NMS 4X4 reprezintă o combinație de blindaj scalabil din materiale compozite.

Datorită designului modular, acesta oferă o gamă largă de utilizări pentru operațiuni precum cele de luptă, transport de personal, apărare aeriană și recunoaștere în medii de conflict de mare intensitate. Nevoile utilizatorilor și integrarea sistemelor moderne de pe câmpul de luptă au fost luate în considerare încă de la început, motiv pentru care vehiculele NMS 4×4 reprezintă o soluție potrivită pentru utilizări multiple. NMS 4×4 este conceput pentru a fi utilizat de forțele de securitate și unitățile militare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut