Guvernul estonian a dezvoltat un nou sistem de pedepse, conform căruia șoferii, în special cei care depășesc limita de viteză, pot pierde mult mai mult timp pe drum, potrivit Verkehrs Rundschau.

Inițiatorii noului sistem au pornit de la faptul că majoritatea șoferilor depășesc limita de viteză pentru a ajunge mai repede la destinație. Prin urmare, pentru cei care se grăbesc şi depăşesc limita de viteză, pedeapsa va fi specială – imobilizare forțată.

Dacă depăşirea limitei de viteză este în intervalul de până la 20 km/h, atunci șoferul va trebui să stea timp de 45 de minute, iar dacă depășește cu mai mult de 21 km/h, va sta pe dreapta minimum o oră.

Ideea opririlor forțate a început deja să fie testată pe drumul de 55 de kilometri dintre Tallinn și Rapla. În cazul în care proiectul pilot este considerat reușit, „timpul de penalizare” ar putea fi extins în toată țara.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut