Europharm Distribuție investeşte peste 1 milion de euro în achiziționarea a 31 de noi autoutilitare Mercedes-Benz Sprinter, ca parte a procesului de modernizare si extindere a capacitaților logistice ale companiei.

Reînnoirea parcului de utilitare este una dintre etapele importante ale programului de dezvoltare a zonei de supply chain, fiind precedată de reorganizarea, în cursul anului trecut, a structurii de depozite la nivel național și de extinderea depozitului logistic de la Chitila. “Investiția aduce o creștere semnificativă a capacității de transport, cu peste 30%, și în același timp, posibilitatea de a integra și oferi partenerilor noștri soluții fiabile pentru livrările last mile”, a declarat Andrei Oprea, director de logistică al Europharm Distribuție.

Noile autoutilitare au fost configurate împreună cu specialiștii Autoklass si Mercedes-Benz astfel încât să asigure atât condiții optime pentru transportul de marfă, cât și confortul și siguranța șoferilor, prin intermediul sistemelor auxiliare ce oferă, printre altele, manevrabilitate și conectivitate sporite.

Pentru a răspunde exigențelor privind transportul la temperatură controlată al medicamentelor, întreaga flota a fost dotată cu sisteme izoterme Thermo King, proiectarea și implementarea sistemelor fiind asigurată de către compania Termoport. Astfel, noile autoutilitare se aliniază standardelor de Bună Practică în Distribuție din piața farmaceutică, fiind calificate pentru transportul în condiții sigure a produselor cu regim de temperatură 2°-8° C, cât și 15°-25°C. „Primele zece unități complet utilate vor intra în funcţiune în iunie, devenind astfel principalele vehicule destinate livrărilor last mile”, a mai adăugat Andrei Oprea.

Europharm Distribuție este una dintre cele mai importante companii românești de distribuție farmaceutică și servicii logistice, cu o activitate de peste 26 de ani pe piața locală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare