Autostrada rulantă Eurotunnel Le Shuttle Freight, care transportă camioane între Regatul Unit și Franța, după 28 de ani de operațiuni, a atins o piatră de hotar impresionantă prin transportul a 33 de milioane de camioane pe șine.

„Din 1994, peste 700 de milioane de tone de mărfuri au fost transportate prin tunel la bordul uneia dintre cele 15 navete de camioane de 800 m lungime, care transportă până la 32 de camioane și călătoresc cu o viteză de 140 km/h timp de 35 de minute”, a declarat compania care operează serviciul. De asemenea, a adăugat că în această perioadă a transportat aproximativ 25% din mărfurile care intră în Marea Britanie. „Este incredibil că am atins deja un reper de 33 de milioane și așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim următoarea bornă”, a comentat Christian Dufermont, director comercial de transport de marfă la Eurotunnel.

Le Shuttle Freight a sărbătorit transportul camionului cu numărul 33 de milioane pe 12 iulie. De altfel, camionul care a ajutat compania să-și atingă piatra de hotar a aparținut companiei Nordfrost, un transportator german de alimente congelate și refrigerate în Marea Britanie și „unul dintre clienții istorici ai serviciului, care l-a folosit de la deschidere”.

Şi șoferul camionului a fost o figură simbolică, deoarece utilizează naveta tunelului de 13 ani și a folosit serviciul de peste 2.500 de ori – un număr impresionant. „Sunt încântat că am fost numărul 33 de milioane”, a comentat el.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare