Mai mulți expeditori danezi nu sunt entuziasmați de condițiile de piață pe care Maersk le oferă concurenților săi. Maersk este criticată de mai multe companii de transport daneze, potrivit Transportmagasinet, pentru că a atacat noi zone de afaceri pentru a achiziționa mai multe afaceri pe uscat. Iar asta a făcut ca gigantul de transport maritim să fie un concurent to mai de temut pentru multe companii de transport.

Potrivit publicaţiei daneze Berlingske, mai multe companii critică schimbarea strategiei lui Maersk, dar puține vor să-şi facă publice numele şi criticile.

Însă companiile Scan Global Logistics și Blue Water Shipping recunosc că nu sunt tocmai entuziasmate de condițiile de piață pe care Maersk le oferă concurenților săi.

Transportatorii consideră că Maersk ar trebui să refuze anumiţi clienți, mai ales că folosește și avantaje fiscale care denaturează concurența și atrag condiții inegale între Maersk și restul industriei.

Prin urmare, companiile de transport iau în considerare și implicarea autorităților în dosar. „Nu am nicio problemă cu libera concurență sau cu faptul că Maersk a coborât la țărm. Dar pe maritim au existat niște reguli speciale în care, printre altele, sunt permise consorții pentru a asigura securitatea aprovizionării. Iar asta le oferă companiilor de transport maritime unele beneficii”, a declarat pentru Berlingske, Martin Aabak, CEO al Danske Speditører.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare