Datele publicate de USDA și compilate de Federația USMEF arată că exporturile de carne ale SUA din primele cinci luni ale anului au depășit așteptările, mai ales în luna mai, când expedierile de carne de porc și de vită au atins noi cote.
„Performanța remarcabilă din luna mai este lăudabilă când ne gândim la situația exporturilor de carne roșie în urmă cu un an. Industria s-a confruntat cu obstacole fără precedent legate de Covid-19 la toate nivelurile lanțului de aprovizionare, într-un climat de afaceri internațional incert. Aceste provocări încă sunt, dar cererea internațională a fost foarte puternică“, a remarcat președintele și CEO USMEF, Dan Halstrom.
În timp ce exporturile de carne de vită din luna mai erau de așteptat să depășească cifrele scăzute de anul trecut, volumul exporturilor a crescut la un nivel record de 133.440 t (+ 68% față de anul trecut). Acesta a fost al treilea record lunar consecutiv pentru exporturile de carne de vită, care nu depășiseră niciodată 800 de milioane de dolari înainte de martie 2021. Din ianuarie până în mai, exporturile au ajuns la 587.838 t, în creștere cu 15% față de anul trecut.

Exporturile de carne de porc din mai au totalizat 283.617 t, în creștere cu 16% față de acum un an, fiind și a treia ca valoare (după martie 2021 și martie 2020). Valoarea exporturilor a depășit 800 de milioane de dolari pentru prima dată în luna mai, urcând cu 31% la 813,2 milioane de dolari. În primele cinci luni, exporturile de carne de porc au fost ușor sub ritmul record de anul trecut, la 1,34 milioane de tone (- 1%), dar valoarea lor a crescut cu 3%, până la 3,63 miliarde de dolari.

Cererea de carne de vită din SUA a crescut în țări precum Coreea de Sud (29.403 t, + 61% față de anul trecut), Japonia (30.721 t, + 54%) și China (16.472 tone). De fapt, exporturile de carne de vită din ianuarie-mai în China au ajuns la 64.763 t, în valoare de 474,7 milioane de dolari – fiecare în creștere cu aproximativ 1.200% de la an la an, plasând SUA ca cel mai mare furnizor de carne de vită hrănită cu cereale către China.
Exporturile de carne de porc din mai au avut rezultate excelente în Mexic (71.370 t, + 89%), Filipine (10.443 t, + 353%) şi Japonia (936.504 t, +34%). Cu toate acestea, China / Hong Kong rămâne cea mai mare destinație pentru carnea de porc din SUA în 2021. „Cererea internațională va rămâne puternică în a doua jumătate a lui 2021, dar drumul nu este ușor. Industria SUA trebuie să continue să fie inovatoare și agresivă în apărarea cotei de piață existente, în timp ce își extinde baza de clienți, răspunzând schimbărilor pe piață bazate pe Covid și schimbărilor în preferințele consumatorilor”, a spus Dan Halstrom. El a avertizat, de asemenea, că disponibilitatea forței de muncă din SUA rămâne o preocupare și o limitare majoră pentru industrie, iar exportatorii continuă să se confrunte cu obstacole semnificative atunci când transportă produse în străinătate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

Căutare