În primele şase luni ale anului, Turcia a exportat cereale și leguminoase în valoare de 4,1 miliarde de dolari. Potrivit datelor Asociațiilor Exportatorilor din Anatolia din Sud-Est, în ciuda epidemiei de coronavirus, vânzările Turciei din acest sector au crescut la nivel global. Din cele 4.972.430 de tone de produse exportate în prima jumătate a anului, Turcia a câștigat 4,15 miliarde de dolari, fiind înregistrată o creștere de 11,12% în valoare și de 19,7% în cantitate, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În această perioadă, Turcia a câștigat 582,6 milioane de dolari din vânzările de biscuiți și prăjituri, 555,32 milioane de dolari din uleiuri vegetale și 492,89 milioane de dolari din  exportul de făină.

Turcia a exportat produse în 202 de țări și zone libere în primul semestrul a anului. Exporturile Turciei în Irak au însumat 656,36 milioane de dolari, ocupând astfel prima poziţie. Irakul a fost urmat de Siria cu 272,8 milioane de dolari și Statele Unite ale Americii cu 236 de milioane de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare