Exporturile de fructe și legume proaspete din Turcia au crescut în aprilie cu 70%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, însumând 201,7 milioane de dolari.

Potrivit datelor Asociației Exportatorilor de fructe și legume proaspete din regiunea mediteraneeană, cele mai multe exporturi în perioada menționată au mers în Rusia, cu o creștere de 85% și 57,5 milioane de dolari.

România este a doua pe listă, cu o creștere de 64% și 30,1 milioane de dolari, iar Irak ocupă locul al treilea, cu o creștere de 81% și 14,3 milioane de dolari.

Turcia a raportat şi la exportul de mărfuri generale un record al tuturor timpurilor în aprilie.

Ministrul turc al comerțului, Mehmet Muș, a declarat: „În aprilie, exporturile au crescut cu 109%, însumând 18,8 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai ridicată cifră a exporturilor din aprilie din toate timpurile.”

Menționând că exporturile au crescut cu 22,3% în aprilie 2021, comparativ cu perioada pre-pandemică 2019 și că exporturile se mențin peste nivelul din perioada pre-pandemică, ministrul comerţului a spus că deficitul comerțului exterior cu bunuri a scăzut în aprilie cu 31,9%, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, de la 4,6 miliarde de dolari, la 3,1 miliarde de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare