Potrivit asociației Rosspetsmash, exporturile de mașini agricole din Federația Rusă au crescut cu 50% în primele nouă luni ale lui 2021, ajungând la 16,3 miliarde de ruble.

Utilajele au fost livrate fermierilor din 34 de țări în perioada ianuarie – septembrie a acestui an. Principalele piețe externe au fost țările CSI și ale Uniunii Europene (Ungaria, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia), însă producătorii ruși continuă să-și crească şi livrările către Mongolia, dezvoltând piețele din Scandinavia, Africa, Orientul Mijlociu și Brazilia. Potrivit asociației, cantitativ, cea mai mare creștere a exportului s-a înregistrat pe următoarele segmente principale: aplicare de îngrășăminte – 58%, tractoare agricole cu tracțiune integrală – 53%, cositoare autopropulsate – 40%, cultivatoare – 31%, grape – 26%.

Rosspetsmash a menționat că unul dintre principalele motive pentru creșterea ofertei externe de mașini agricole rusești este prețul ridicat al produselor agricole pe piața mondială, datorită căruia fermierii pot investi fonduri suplimentare pentru a actualiza flota de utilaje.

În plus, există încă o cerere mare amânată pentru mașini agricole în unele țări. Din cauza diferitelor restricții în vigoare din cauza răspândirii infecției cu coronavirus, multe ferme revin acum la modernizarea producției agricole, ceea ce a permis exporturilor de mașini agricole din Rusia să mențină ritmuri ridicate de creștere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut