În luna mai, exporturile Turciei au crescut cu 14,4%, față de aceeași lună a anului trecut, însumând 21,66 miliarde de dolari, arată datele provizorii anunţate de Institutul de Statistică din Turcia, obținute în urma cooperării cu Ministerul Comerțului. În perioada ianuarie-mai, exporturile au crescut cu 0,1%, față de aceeași perioadă a anului trecut și au atins 102,48 miliarde de dolari.

În exporturile Turciei, Germania s-a clasat pe primul loc în mai, cu 1,8 miliarde de dolari, urmată de SUA cu 1,3 miliarde de dolari, Marea Britanie cu 1,56 milioane de dolari, Irak cu 1,06 miliarde de dolari și Italia cu 1 miliard de dolari. În luna mai, potrivit Trt.net.tr, exporturile către primele cinci țări au reprezentat 28,6% din totalul exporturilor.

În primele cinci luni, tot Germania a ocupat primul loc în topul exporturilor Turciei, cu 8,9 miliarde de dolari, urmată de SUA (6,6 miliarde de dolari), Italia (5,1 miliarde USD), Marea Britanie(4,9 miliarde USD) și Rusia cu 4,9 miliarde USD. În această perioadă, exporturile către primele cinci țări au reprezentat 29,2% din totalul exporturilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut