Între ianuarie şi septembrie 2021, exporturile Turciei către țările vecine au însumat 14,5 miliarde de dolari. În perioada menţionată, cele mai multe exporturi au ajuns în Irak (6,2 miliarde de dolari).

Potrivit datelor Ministerului Comerțului și Adunării Exportatorilor, exporturile Turciei au crescut cu 30% în septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, și au ajuns la 20,8 miliarde de dolari, depășind astfel pentru prima dată în istorie pragul de 20 de miliarde de dolari pe lună.

Exporturile Turciei în perioada ianuarie-septembrie au crescut cu 36% față de aceeași perioadă a anului precedent, până la valoarea de 161 de miliarde de dolari.

Vânzările Turciei către țările vecine – Bulgaria, Iran, Irak, Georgia, Siria și Grecia – în perioada ianuarie-septembrie au însumat 14,51 miliarde de dolari, cu o creștere de 34,4% față de aceeași perioadă a anului precedent.

În perioada menționată, cele mai multe exporturi au ajuns în Irak (6,2 miliarde de dolari). Această țară a fost urmată de Bulgaria (2,5 miliarde de dolari), Grecia (2 miliarde de dolari), Iran (1,7 miliarde de dolari), Georgia (1,1 miliarde de dolari) și Siria (1,66 miliarde de dolari).

În perioada ianuarie-septembrie, sectorul „substanțelor și produselor chimice” a realizat cele mai multe vânzări către țările vecine.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare