Turcia a doborât un record prin creșterea exporturilor cu 20%, la 126 de miliarde de dolari, în primele 6 luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului precedent. Exporturile Turciei în țările vecine – Bulgaria, Georgia, Irak, Iran, Siria și Grecia – în perioada ianuarie-iunie 2022 au crescut cu 25,4% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 11,4 miliarde de dolari.

Potrivit datelor ministerului Comerțului și Adunării Exportatorilor, Turcia, care a doborât un record prin creșterea exporturilor cu 20%, la 126 de miliarde de dolari în primele 6 luni ale anului, față de anul precedent, a înregistrat de asemenea o creștere considerabilă a exporturilor în țările vecine.

Exporturile Turciei în Bulgaria, Georgia, Irak, Iran, Siria și Grecia au ajuns la 11,45 miliarde de dolari în ianuarie-iunie, în timp ce valoarea exporturilor în țările vecine în aceeași perioadă a anului precedent a fost de 9,13 miliarde de dolari. Astfel, potrivit trt.net, a fost înregistrată o creștere de 25,4% în primele 6 luni ale anului față de aceeași perioadă a anului precedent.

În perioada în cauză, Irak a ocupat primul loc pe listă, exporturile în această țară însumând 4,837 miliarde de dolari. Bulgaria s-a clasat pe locul secund, cu 2,265 miliarde de dolari și a fost urmată de Grecia cu 1,56 miliarde de dolari, Iran cu 1,16 miliarde de dolari, Georgia cu 897,7 milioane de dolari și Siria cu 729,9 milioane de dolari.

S-a observat că exporturile în toate aceste țări au înregistrat o creștere anuală. Cea mai mare creștere a fost realizată de exporturile în Bulgaria (39,1%), Georgia (37,6%) și Irak (24,1%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare