Operatorul polonez Rohlig SUUS Logistics a început cooperarea cu producătorul de sisteme de frânare ABS. Acest parteneriat întărește peisajul logistic prin oferirea de servicii complete care să permită extinderea ABS în țările nordice şi pe piețele din Europa Centrală și de Est. O componentă esențială a acestei colaborări este extinderea recentă a filialei din Szczecin, servind ca un centru logistic esențial pentru distribuția eficientă a produselor.

Operatorul logistic SUUS asigură pentru ABS manipulare vamală, depozitare, controlul calității, ridicarea comenzilor și distribuția către clienți. În centrul acestui proces sunt rafturile automate avansate de ridicare. Łukasz Szymański, directorul filialei din Szczecin a Rohlig SUUS Logistics, precizează: „Realizăm procesul de vămuire pentru produsele ABS care sosesc din Europa și Asia în porturile Gdansk sau Gdynia. Ulterior, aceste bunuri sunt transportate la filiala noastră din Szczecin, unde sunt depozitate eficient pe rafturi moderne, asamblate în comenzi și sunt supuse unor verificări riguroase de calitate. Următorul pas implică distribuția prin grupaj și transport rutier complet cu camioane în Polonia, Germania și Scandinavia. Această abordare integrată adaugă o valoare substanțială pentru clienți prin consolidarea lanțului de aprovizionare sub un singur operator logistic.”

Utilizarea rafturilor automate de ridicare joacă un rol esențial în optimizarea proceselor de depozitare și picking. „Sistemele tradiționale de rafturi necesită recuperarea fizică a produselor chiar și atunci când este indicată de sistemul WMS. Rafturile noastre automate de ridicare, la scanarea unei comenzi, coboară automat, simplificând procesul de preluare. În timp, algoritmul grupează produsele trimise frecvent împreună și optimizează în mod proactiv plasările pe rafturi, accelerând și mai mult operațiunile.”

Procesul este susținut de depozitul recent deschis în capitala regiunii Pomerania de Vest. Rohlig SUUS Logistics este prezent acolo din 2009, dar recunoscând potențialul hub-ului Szczecin pentru Europa de Nord și de Vest, a deschis o locație suplimentară cu un depozit logistic, dublându-și capacitățile de stocare și capacitatea operațională în regiune.

Wouter Kothuis, Director Operations la ABS, subliniază: „Rețeaua de distribuție ABS în creștere are o amprentă fermă în Europa și o prezență de 45 de ani pe piață. Produsele noastre asigură libertatea de călătorie independentă pentru milioane de consumatori din întreaga lume. Colaborarea cu Rohlig SUUS Logistics, care aduce o abordare holistică a întregului lanț de aprovizionare, inclusiv servicii vamale, expediere rutieră și acces la un depozit de ultimă generație din Szczecin, ne consolidează poziția pe piețele cruciale din Polonia, Germania și țările nordice.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut