A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea cheurilor danelor 10 și 12 din zona Midia, inclusiv consolidări în spatele cheurilor”, investiție finanțată prin Programul Infrastructura Mare 2014-2020 (+3). Valoarea investiției este de 82.947.750,24 lei, din care fonduri nerambursabile 59.544.166,16 lei, diferența fiind suportată de la bugetul de stat.

În cadrul acestui proiect de investiții a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor, antreprenor fiind desemnat, în urma unei licitații publice, Asocierea ABC VAL SRL & Betoane şi Prefabricate SRL & Almma Contractors Group SRL.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor are o valoare de 51.188.073,37 lei, fără TVA, durata acestuia fiind de 24 de luni şi perioada de garanție de 36 de luni.

De asemenea, CNAPM SA Constanţa a semnat cu TPF Inginerie SRL și contractul pentru consultanță și supervizare a execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții, în valoare de 1.414.376 lei (fără TVA).

Proiectul de extindere şi consolidare este parte a unui proiect complex și etapizat de modernizare a infrastructurii zonei Midia și alinierea acesteia la standarde europene.

În cadrul proiectului, se va realiza extinderea danei 10 cu un cheu din blocuri, pe o lungime de 53,9 m, perpendicular pe cheul existent și se va completa până la digul danei 9 cu un taluz protejat cu blocuri de același tip ca protecția digului danei 9. Astfel, se vor crea noi teritorii pentru exploatarea zonei Midia.

Prelungirea cheului danei 12 presupune lucrări pentru realizarea unui cheu din blocuri prefabricate din beton, pe o lungime de 306 m, precum și lucrări de dragaj pentru asigurarea adâncimilor de 8 m, atât în lungul cheului, cât și pe șenalul de acces cu o lățime suficientă pentru manevrarea navelor. Materialul dragat se va utiliza pentru umpluturile din spatele cheului, pentru realizarea structurii viitoarei platforme. Noile cheuri se vor racorda cu uscatul existent prin lucrări de umplutură și terasamente. Se vor realiza, de asemenea, lucrări pentru racordarea și asigurarea alimentării cu apă și energie electrică a navelor.

Dezvoltarea infrastructurii de acostare din Zona Midia va face zona mai funcţională, prin dezvoltarea unui nod de transport al produselor petroliere și al mărfurilor lichide, precum și ca un cluster pentru serviciile conexe și furnizorii de întreținere a utilajelor petroliere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare