ExxonMobil colaborează cu Plastic Energy la un proiect de reciclare în Franța, care va transforma deșeurile de plastic post-consum în materii prime pentru fabricarea polimerilor. Pe baza planurilor actuale, proiectul se va reflecta într-una dintre cele mai mari fabrici avansate de reciclare din Europa, cu o capacitate inițială de 25.000 de tone de deșeuri de plastic pe an, urmând să se extindă până la 33.000 de tone în viitorul apropiat.

„Acest proiect este un alt pas important către o economie circulară pentru materialele plastice”, a declarat Carlos Monreal, fondator și CEO al Plastic Energy. „Obiectivul Plastic Energy este de a continua să construiască infrastructura de reciclare în Franța și, la nivel global, de a crește reciclabilitatea materialelor plastice.”

Tehnologia patentată și inovatoare a companiei transformă deșeurile de plastic în materii prime care pot fi utilizate pentru a crea polimeri de calitate virgină. „Planurile noastre cu Plastic Energy demonstrează modul în care industria, guvernul și consumatorii pot lucra împreună pentru a construi un sistem mai circular”, a declarat Karen McKee, președintele ExxonMobil Chemical Company. „Putem adăuga valoare prin expertiza noastră în fabricarea materialelor plastice și a produselor de înaltă performanță, pentru a contribui la avansarea unor astfel de proiecte care oferă soluții durabile la scară largă.”

Plastic Energy și ExxonMobil dezvoltă planuri începând cu 2018. Conform acordurilor cu ExxonMobil, Plastic Energy va construi, deține și opera o fabrică avansată de reciclare adiacentă complexului petrochimic Notre Dame de Gravenchon din ExxonMobil, în Franța. 

Acest proiect a primit sprijin financiar de la guvernul francez.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare