Opel va primi o subvenție guvernamentală de 437 de milioane de euro pentru fabrica sa de celule pentru baterii din Kaiserslautern, a declarat ministerul german al economiei, ca parte a unei inițiative europene mai largi de creare a unei industrii „de casă“ a bateriilor.

Piața bateriilor destinate vehiculelor electrice (EV) este dominată de producătorii asiatici, dar Uniunea Europeană și, în special, Germania, sunt dornice să creeze giganți europeni ai bateriilor, pe măsură ce tranziția către un transport mai curat devine mai rapidă.

Din 2019, Berlinul s-a angajat să investească un total de 3 miliarde de euro în proiecte de producție a bateriilor care se așteaptă să creeze investiții private de 13 miliarde de euro și 10.000 de locuri de muncă.

Pentru uzina Opel din Kaiserslautern, 51 de milioane de euro vor proveni din fonduri regionale din statul Rheinland-Pfalz, iar restul din fonduri federale. Toate acestea se vor adăuga celor 2 miliarde de euro investiți în proiect de companiile asociate în ceea ce se numeşte „Automotive Cell Company”, respectiv Opel, proprietarul său Stellantis și producătorul francez de baterii Saft.

Fabrica are capacitate de 24 gigawatt/oră (GWh) şi va produce baterii cu celule pentru aproximativ jumătate de milion de vehicule electrice pe an, începând din 2025.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut