Potrivit Bloomberg, comenzile fabricilor germane au crescut în februarie cu 1,2%, sprijinind cea mai mare economie din Europa în timpul restricțiilor de coronavirus care continuă să persiste. Câștigul a fost determinat de comenzile din țară și din zona euro.

Deşi a beneficiat de aceste recuperări economice, cu restaurantele, hotelurile și magazinele neesențiale închise, economiștii prezic, în aşteptarea rezultatelor care se vor anunţa la sfârşitul lui aprilie, că producția se va contracta, per total, în primul trimestru. 
Administrația cancelarului Angela Merkel dezbate în continuare nevoia de înăsprire a restricţiilor, pentru a combate al treilea val de infecții cu coronavirus. Numărul cazurilor severe în unitățile de terapie intensivă din Germania continuă să crească, iar ritmul vaccinărilor rămâne lent.
Țările din zona euro au sporit însă aprovizionarea cu vaccinuri în trimestrul actual pentru a accelera campaniile de imunizare și a ajuta la ridicarea restricțiilor. Economiștii se așteaptă ca blocul valutar să crească cu aproximativ 4% în acest an, creştere determinată de o revenire puternică în a doua jumătate a perioadei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare