Mai multe camioane spaniole încărcate cu vin pentru export în Europa au fost atacate de viticultorii francezi la granița de sud a Franței. Ca urmare, asociaţia spaniolă Fenadismer cere ca Franța să răspundă pentru aceste atacuri. Guvernul francez a fost deja condamnat în anii 90 pentru asta, iar acum trebuie din nou să suporte consecinţele.

Pe 19 octombrie, viticultorii francezi au atacat violent vinul și alte bunuri agricole transportate cu camioanele spaniole la granița cu Franța, în departamentele Aude și Pyrénées-Orientales, și mai ales în zona de taxare Le Bolou.

Acolo, au înființat baricade, cu cauciucuri arse, pentru a opri camioanele spaniole care transportă vin și alte produse din fructe și legume în toată Europa. Nu numai că au distrus marfa transportată, dar au provocat și pagube camioanelor, ceea ce înseamnă pierderi şi pentru companiile de transport și pentru companiile spaniole de export.

După cum își amintește Fenadismer, acesta este un act care se repetă, pentru că şi în anii ’90 fermierii francezi furioşi au atacat cu violență camioanele spaniole în fața pasivității Jandarmeriei Franceze și a guvernului propriu. Ca urmare, în 1997, o hotărâre a Curții Europene de Justiție a obligat guvernul francez, în calitate de subsidiar responsabil, să repare toate aceste daune aduse transportatorilor spanioli.

Fenadismer cheamă transportatorii care au fost atacați de cetățenii francezi la frontieră să depună o cerere de despăgubire și să semnaleze pierderile economice suferite. În plus, Fenadismer a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să intervină pe lângă guvernul francez pentru a garanta restabilirea liberei circulații a celor peste 20.000 de camioane spaniole care trec zilnic granița cu Franța.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut