Fenadismer cere Guvernului să urmeze exemplul Franței și Portugaliei, ţări care au adoptat un pachet de măsuri extraordinare pentru a sprijini cetățenii și sectoarele cele mai afectate de creșterea prețului la carburanți.

Scumpirea alarmantă a petrolului care a avut loc în ultimele luni a dus la o creștere a prețului atât la benzină, cât și la motorină cu 30% în ultimul an, fără ca acest trend ascendent necontrolat să se diminueze în următoarele săptămâni. Prețul benzinei în această săptămână a fost la cel mai înalt punct din martie 2013, depășind în medie 1,48 euro, după șapte săptămâni consecutive de creșteri.

Motorina se află, de asemenea, la un preț record de peste 1,35 euro, cel mai mare din decembrie 2013, cu creșteri neîntrerupte în ultima lună și jumătate. Situația îi afectează pe cetățeni în general și în special pe cei care desfășoară activități independente. Iar companiilor de transport le provoacă o deteriorare foarte gravă situației financiare, deoarece nu pot transfera aceste creșteri către clienți.

Deși nu acuză guvernul spaniol pentru creșterea necontrolată a țițeiului la nivel internațional, Fenadismer consideră totuși urgent ca acesta să adopte măsuri extraordinare pentru a atenua această situație, luând ca exemplu acțiunile aprobate de guvernele Franței și Portugaliei din ultimele zile.

Guvernul francez va acorda mai mult de 38 de milioane de franci francezi pentru a atenua efectul inflaționist al creșterii prețurilor la benzină și motorină. Guvernul portughez a aprobat o reducere cu 10 cenți a taxei pe combustibil în următoarele 4 luni, iar pentru profesioniștii din transportul rutier o prelungire a scutirii de la Taxa de Circulație și a limitei de returnare a accizei la motorină.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut