Feriboturile P&O nu vor opera cel puțin câteva zile, iar traficul va trebui să se transfere către conexiunile altor operatori. Acest fapt va genera în mod clar o paralizie masivă peste Canalul Mânecii. „Serviciile noastre nu pot funcționa în următoarele zile. Vă rugăm să veniți conform rezervării şi vă vom direcţiona către un transportator alternativ cât mai repede posibil. Odată ajuns în port, vă rugăm să vă îndreptați către cabinele de check-in DFDS. Ne cerem scuze pentru inconvenient”, a anunţat compania pe Twiter. Deşi nu se precizează numărul exact de zile în care feriboturile P&O nu vor opera, cele mai apropiate bilete Calais / Dover sunt disponibile abia luni, pe 21 martie.

Se pare că în spatele suspendării bruște a operațiunilor se află probleme financiare foarte grave. Potrivit Sky News, P&O Ferries tocmai a anunțat o reducere semnificativă a locurilor de muncă, cu până la 800 de persoane. S-a stabilit că sunt necesare schimbări, după ce s-a observat un decalaj în bugetul companiei de aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Între timp, situația din porturi continuă să se complice. Există deja câțiva kilometri de ambuteiaje pe A2 și A20 în Marea Britanie, notează 40ton.net. Terminalele din Calais și de pe ambele părți ale Eurotunnel sunt, de asemenea, pline. Deținătorii de bilete P&O Ferries pot folosi feribotul DFDS fără taxe suplimentare, companiile având un contract semnat în acest sens. Cu toate acestea, disponibilitatea locurilor pe feriboturile DFDS va fi acum probabil extrem de limitată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare