Producătorul de lactate și brânzeturi Ferma cu Omenie va investi 4,3 milioane de euro pentru o fabrică şi o relocare logistică din județul Cluj în județul Alba, la Ocna Mureş.

„Investiția se va face în următorii cinci ani, în doi paşi: în primii doi ani vom investi în depozit, logistică, zona de procesare a brânzeturilor frământate, iar în următorii trei ani vom face fabrica nouă“, a spus Marius Bîcu, director general al Fermei cu Omenie.

Mai aproape de piața locală

Compania produce brânzeturi în localitatea Unirea (Alba), sub brandul De la Ferma pentru piaţa locală şi brandul Pachetul de Acasă pentru cea externă. În prima etapă, producătorul va investi 1,3 milioane de euro pentru relocarea spaţiului logistic de la Cluj la Ocna Mureş.

Terenul din Alba a fost achiziţionat în decembrie, printr-o investiţie de 280.000 de euro. Planul pe termen lung vizează externalizarea a două linii de producţie (brânză proaspătă şi telemea de vacă) pentru a rămâne doar cu producţia de brânză burduf. „Până acum am mers departe de ţară şi am ignorat proximitatea, judeţele din jurul nostru. Este o piaţă pe care ne-o dorim. Vrem să vindem direct în Cluj, Alba şi Mureş, din mai, cu o echipă nouă“. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare