Ferrero a anunțat că a semnat un „acord definitiv” pentru achiziționarea Fulfil Nutrition, un producător irlandez de batoane proteice. Tranzacția, supusă acum aprobărilor de reglementare, este de așteptat să se încheie în următoarele luni, după cum anunţă Ferrero într-un comunicat. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, însă rapoartele din presă sugerează că afacerea valorează aproximativ 150 de milioane de euro.

Cu sediul în Dublin, Fulfil operează vânzări directe în Marea Britanie, precum și distribuție pe alte piețe din Europa (inclusiv în România) și Asia Pacific.

Într-o declarație, Ferrero a spus că intenționează să „mențină și să construiască în continuare autenticitatea puternică a mărcii Fulfil, sprijinind în același timp compania și distribuitorii săi cu inovare și extindere pe noi piețe și segmente”.

Ca parte a tranzacției, proprietarul Nutella, intenționează să preia portofoliul Fulfil, păstrând în același timp managementul, structura de distribuție și angajații. „Această mișcare va permite Ferrero să se extindă în acest segment de piață relevant, satisfacând nevoile și tendințele în evoluție ale consumatorilor.”

Compania Fulfil a fost lansată în 2016 și a realizat vânzări de aproximativ 12 milioane de euro în primul său an de tranzacționare, dublând suma în anii ulteriori. În 2019, gigantul producător de dulciuri Hershey a preluat un pachet minoritar de acțiuni la Fulfil, ceea ce a dus, la rândul său, la intrarea pe piața americană.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare