Fiege Group a devenit victima unui atac cibernetic, fiind afectată în special filiala din Italia. Acest lucru a fost confirmat de un purtător de cuvânt al companiei de logistică Greven pentru Verkehrs Rundschau. În urma atacului, au fost furați 250 de gigabytes de înregistrări de date. Potrivit mass-media, în spatele atacului s-a aflat banda de ransomware Lockbit.

Purtătorul de cuvânt al Fiege a afirmat că Centrul de Apărare Cibernetică Fiege a recunoscut atacul hackerilor asupra Fiege Italia și a reacționat rapid. Astfel, atacul a lovit doar o mică parte din centrele logistice Fiege din Italia. Mai exact, este vorba de trei locații „ce corespund cu aproximativ 15% din afacerea noastră italiană.” În afara Italiei, niciun sistem Fiege și nicio locație Fiege nu a fost afectată de atacul hackerilor. Echipa de apărare cibernetică a Grupului Fiege a intervenit foarte repede, iar „centrul nostru de apărare cibernetică monitorizează și analizează situația non-stop”.

În acest fel, Grupul Fiege a putut iniția imediat măsuri de securitate. „Am izolat imediat sistemele IT afectate din Italia și lucrăm din plin pentru a restabili performanța obișnuită pentru clienții noștri din Italia”, subliniază purtătorul de cuvânt al companiei. În plus, două dintre cele trei locații afectate sunt din nou complet operaționale. Iar în următoarele zile, asigură el, a treia locație afectată va relua operațiunile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Fiege, echipa de apărare cibernetică a companiei lucrează îndeaproape cu parteneri IT specializați și de lungă durată, precum și cu autoritățile de aplicare a legii protecției datelor. Clienții și angajații companiei de logistică au fost cu toții informați despre atacul cibernetic. Acum, Fiege verifică ce date din locațiile sale din Italia au fost de fapt scurse ca urmare a atacului. „În ce privește legea protecției datelor, nu considerăm că riscul în raport cu datele personale este mare”, spune purtătorul de cuvânt al Fiege.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare