Filiala maghiară a transportatorului danez Baton Transport, în parteneriat cu Grupul Vega, caută șoferi de camion în India, oferindu-le un contract pe doi ani cu angajare în transport internațional. În cadrul proiectului pilot, compania vrea să angajeze 25 de femei indiene, iar dacă totul merge bine, proiectul urmează să fie extins după șase luni. Apoi, după cum relatează cotidianul indian The Times of India, compania nu exclude angajarea a 800 de femei din India în următorii cinci ani.

Candidatele la post trebuie să fi absolvit școala primară și să vorbească engleza. Cu toate acestea, transportatorul nu se așteaptă la experiență în profesie, ci le va instrui pe femei, pregătindu-le de la zero în profesie întâi într-un centru de formare indian. Presa indiană precizează că salariile vor echivala cu circa 1.700 de euro pe lună. Femeile ar beneficia, de asemenea, de statut de rezident, care să le permită să-și aducă familiile în Europa. S-a precizat şi faptul că zilele libere de la serviciu pot fi petrecute pe drum, într-un adăpost de noapte organizat de companie.

Recent, Baton Transport a recrutat șoferi în India, angajând bărbați cu experienţă la acea vreme. Cu toate acestea, compania a ajuns la concluzia că, în fața unui deficit atât de mare de șoferi, angajarea femeilor fără experiență, iar apoi formarea lor, poate fi o soluție eficientă la problemele de personal.

Claus Norman Hansen, CEO al Baton Transport, precizează că femeile reprezintă un procent mult mai mic din numărul total de șoferi de camion la nivel global. „Trebuie să subliniem importanța creșterii diversității în industria de transport şi să ne concentrăm pe formarea, recrutarea şi calificarea femeilor şoferi de camioane.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut