Doar una din zece firme de transport din Marea Britanie își formează angajații în domeniul securității cibernetice, relevă un sondaj recent al Indusface, citat de Motor Transport.

Sectorul transporturilor s-a clasat pe locul al doilea între cele mai proaste din cele 18 industrii intervievate. În ciuda faptului că 41% dintre companii au declarat că au suferit un atac cibernetic prin hacking de e-mail, doar 11% dintre firmele intervievate şi-au pregătit personalul pentru a gestiona atacurile de hacking, phishing și preluare de conturi.

Sectorul de cazare și alimentație a fost cel mai rău la capitolul formare activă în domeniul securității cibernetice, doar 3% dintre angajați fiind instruiţi. La pol opus, utilitățile (96%), imobiliarele (94%) și producția(92%) sunt sectoarele care şi-au pregătit cel mai bine personalul. „Securitatea cibernetică a oricărei afaceri, fie că este IMM sau corporație, este vitală pentru integritatea acesteia. Întrucât tehnologia și internetul sunt parte integrantă și utilă afacerilor, este important ca fiecare companie să înțeleagă riscurile. Dacă au loc atacuri cibernetice, o afacere poate suferi de pierderea datelor, va avea o reputație degradată și, potențial, un cost financiar mare. Hacking-ul de e-mail este cel mai răspândit, iar modul în care este efectuat este versatil. Phishing-ul este o amenințare despre care se vorbește mult, iar atacurile bot, cum ar fi de preluare a conturilor, ar putea fi folosite și pentru a pirata e-mailurile și pentru a obține acces la conturile de e-mail”, a precizat Venky Sundar, fondatorul companiei de securitate Indusface, precizând că sondajul a fost efectuat pe un lot de 2.200 de persoane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare