Începând cu 27 iulie, FlixBus va lansa primele curse către Finlanda. Autocarele verzi vor opera ruta Varșovia (Polonia) – Vaasa (Finlanda), aceasta incluzând și o călătorie cu feribotul de la Tallinn la Helsinki. Prin intermediul noii linii, FlixBus va conecta nouă orașe din Finlanda cu Europa Centrală.

„Prin intrarea pe piața din Finlanda, Flix va conecta toate țările continentale din Uniunea Europeană. Oferind acces la servicii de transport convenabile la scară globală, vom reuși să revoluționăm piața călătoriilor. Mai ales în această perioadă, când oamenii sunt tot mai preocupați de impactul acțiunilor lor asupra mediului, ne dorim să creăm o rețea extinsă pentru ca aceștia să ia în calcul transportul colectiv și să își reducă amprenta de carbon”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix.

În Finlanda, autocarele opresc în Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo și Helsinki. Traseul spre Polonia continuă prin Estonia, Letonia și Lituania înainte de a ajunge în Varșovia. Cu o singură interconexiune, pasagerii din Finlanda pot ajunge cu autocarul și în alte orașe europene, cum ar fi Berlin, Viena sau Bratislava.

Modelul de afaceri FlixBus are la bază colaborarea cu parteneri locali de transport, responsabili de operațiunile zilnice. Prima linie spre Finlanda va fi operată de o companie de transport lituaniană, Ollex, și de un operator de feribot, Tallink. Datorită acestei cooperări, pasagerii pot combina călătoria cu autocarul cu o călătorie cu feribotul pe un singur bilet și pot ajunge în Finlanda cu o singură rezervare.

În această vară, FlixBus sărbătorește cea de-a treia aniversare a activității sale în Țările Baltice. Primele linii din Estonia, Letonia și Lituania au fost lansate în iulie 2020. În prezent, FlixBus deservește 268 de orașe din cele trei țări și le conectează cu 292 de destinații europene.

În România, FlixBus în colaborare cu partenerii locali operează curse internaționale din peste 100 de localități spre 14 țări din Europa.

FOTO: FlixBus/Media

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut