FlixBus își extinde oferta din România și lansează noi conexiuni pentru sezonul de vară spre Grecia și litoralul bulgăresc. Începând cu 19 iunie, pasagerii vor avea o conexiune directă din București în Salonic, iar din 20 iunie vor începe cursele spre unele dintre cele populare destinații de vacanță din Bulgaria.

Destinații de vacanță populare de pe litoralul Mării Negre, precum Varna, Albena, Balcic, Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Beala și Obzor, vor putea fi vizitate cu ajutorul autocarelor Flix. Călătorii vor avea la dispoziție două curse – una pe timp de zi și una de noapte. Autocarele vor circula zilnic în sezonul estival spre stațiunile de pe litoralul bulgăresc, până pe data de 30 septembrie.

Călătorii vor putea ajunge la cea mai apropiată destinație de pe litoralul bulgăresc, Varna, în mai puțin de cinci ore din București. Cei care aleg o vacanță în stațiunile de pe litoralul bulgăresc se vor putea bucura de priveliștea plajelor în apropiere de ora prânzului. În cazul conexiunilor de noapte, autocarele verzi ajung dimineața în Obzor, Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, tocmai la timp pentru ca turiștii să se poată bucura de plajă și de mare, aflate la o distanță de 10-15 minute de mers pe jos de la stațiile de autobuz. „Prin creșterea numărului de destinații disponibile din România spre Grecia și Bulgaria sperăm să contribuim la o schimbare în modul în care oamenii călătoresc, ținând cont de impactul asupra mediului. Autocarul reprezintă o alternativă mai sustenabilă față de autoturismul personal și de avion pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinația lor de vacanță. La nivel local, în regiunea România – Bulgaria, călătorii Flix au reușit să reducă 18.310 t de CO2 călătorind cu FlixBus în detrimentul altor moduri de transport”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentant FlixBus România.

Pentru a cuantifica impactul călătoriilor cu autocarul asupra mediului înconjurător, Flix a demarat o analiză prin care s-au comparat emisiile mai multor moduri de transport, cât și valorile emisiilor de CO2 per pasager-kilometru înregistrate anul trecut de companie. Conform acestei analize, peste 1 milion de tone de CO2 au fost evitate numai în 2023 datorită călătorilor care au ales serviciile Flix în locul altor moduri de transport, cum ar fi mașina sau avionul.

Un alt indicator al performanței de mediu a Flix este faptul că aproape toate autocarele Flix (98%) din Europa sunt echipate cu cel mai recent standard de eficiență Euro 6.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut