Fluxul de containere care a trecut prin porturile chineze în primele zece luni ale lui 2021 a atins pragul de 235 milioane TEU, cu o creștere de 8,4% față de anul trecut. Din punct de vedere al tonajului, debitul a ajuns la 12,87 miliarde de tone, iar în acest caz creșterea a fost de 7,8%.

Această expansiune a transportului maritim derivă în principal din comerțul exterior, care în primele unsprezece luni a crescut cu 22% din punct de vedere valoric. S-au majorat, de asemenea, volumele transportate de companiile maritime chineze. Navele de containere Cosco au transportat 22,45 milioane TEU în primele zece luni, marcând o creștere anuală de 5,7%. Pentru a aborda penuria de containere goale, producătorii chinezi (care dețin cea mai mare parte a pieței mondiale) au crescut producția lunară de la 200.000 la 500.000 TEU.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut